O NAS

Nevrokirurška specialistična ambulanta

se nahaja v okolici Maribora v prostorih zdravstvene postaje Fram na Cafovi ulici 1 v Framu. Urejeno je brezplačno parkiranje in dostop za invalide. Dejavnost izvaja prof. dr. Tadej Strojnik, dr. med., specialist nevrokirurg, ki že več kot 30 let dela na področju nevrokirurgije tako v Sloveniji, kot tudi v tujini.

Tako je po dolgoletnem delu na nevrokirurškem oddelku UKC Maribor, kjer je tudi uvajal nove metode na področju zdravljenja kronične bolečine in stimulacije globokih možganskih jeder, konec leta 2017 delo nadaljeval v Marseillu v Franciji na kliniki La Timone. Po pridobitvi dovoljenja za delo v Nemčiji (aprobacija) pa se je odločil nadaljevati delo v Rendsburgu. Tam se je ukvarjal pretežno s spinalno nevrokirurgijo.

 

Leta 2021 je v Sloveniji pridobil dovoljenje Ministrstva za zdravje za delo na področju izvenbolnišnične specialistične dejavnosti nevrokirurgija. Poleg kliničnega dela je dejaven tudi na znanstveno-raziskovalnem področju in je redni profesor kirurgije na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru in sodeluje kot profesor in raziskovalec na AMEU.